Безплатна доставка за поръчки над 170лв.
Кликнете за още продукти.
Не бяха намерени продукти.
Категории на блога
Последни коментари
Няма коментари
Търсене в блога

Любопитно за перуките

Публикувано на3 Години преди
Харесвам0

 
Модата на перуките започва с кралете на Франция. Луи XIII (1601 - 1643) става преждевременно плешив и за да прикрие това започва  да носи перука. До средата на века, и по-специално по време на царуването на Луи XIV, Кралят Слънце, перуки са почти задължителен атрибут за всички европейски благородници.
По това време те са били известни в Англия като periwigs, който бе съкратен до wigs след 1675.
Перуки са скъп аксесоар за закупуване и за да се поддържат в добро състояние също е необходимо да разполагате със средства. Затова те са били символ на богатство и власт. Заради тази показност по времето на френските крале от благородниците и продворните, с течение на времето перуки стават все по-големи, често достигайки точката на абсурда. Понякога са били толкова големи че е било необходимо скеле поставено върху главата за да удържа тежестта на перуката.
През годините те се променят доста, преминавайки през различни етапи на своето развитие, като с годините все повече се изместват към болните с алопеция, хората на химиотерапия и оредяла коса. 
Все повече и повече изкуствената на вид перука от времето на крал Луй XII, се превръща в изкустно подобие на истинската коса, достигайки до днешно време, когато иновацията наречена lacefront (тюл в основата на перуката на челото), дотолкова променя вида на перуката, че е невъзможно да определите дали един човек е със собствената си коса или носи перука.
През последните години се забелязва и една тенденция в промяна отношението на хората към перуката.
Ако до скоро този моден аксесоар по време на френските крале беше използван по-скоро от хората имащи нужда да прикрият косите, то вече все повече и повече млади хора започват да променят визията си излизайки вечер с помощта на перука. До скоро изключително скъп моден аксесоар, сега перуките вече са достъпни и за дамите с не толкова дълбоки джобове. (за справка за цени, както и за още много полезна информация при избора на перука - https://peruki.bg )
Ако искате да бъдете различна, просто слагате перуката и "Уала". Коя е тази красива дама, която ме гледа от огледалото?! :)
Дълги или къси, перуките от изкуствен косъм вече по нищо не отстъпват на тези от истинска човешка коса. Дори нещо повече. Те са по-евтини, с готова прическа още изваждайки я от кутията и лесни за поддръжка. 
Дори вече съществуват модели от изкуствен косъм, които могат да бъдат къдрени и изправяни.
Разбира се както при всеки продукт, така и перуката има видове, качество на изработката, качество на косъма и т.н. 
Най- лесно можете да открието ниското качество на косъма в една перука поставяйки я в близост до светлинен източник. Ако лъщи очевидно на светлината - по-добре потърсете друга. Качествените изкуствени влакна имитиращи човешка коса лъщат много малко и отразяват светлината, подобно на човешката коса. Прекалено лъщящата перука означава ниско качество. А и нали идеята е с перуката да изглеждате сякаш сте с истинскаа си коса?
Цената на перуката също варира както от това дали е от естествена или изкуствена коса, така и от това дали може да бъде обработвана допълнитено, а също и най-вече от самия начин на изработка на перуката: ръчно или машинно зашиване на влакната/космите, наличие или липса на дантела в платката за главата, качеството на косъма, както и разбира се доколко известна е марката на самата перука.
При всички случай задължително се консултирайте със специалист или дори приятел, когато решите да закупите перука. 
Независимо дали става въпрос за медицински проблем и нуйда от перука за кратко време или дълъг период, или за носенето на перука като моден аксесоар и запълвайки нуждата на една жена да бъде винаги различна, консултацията със специалист ще Ви помогне да направите правилния избор.

Меню

Настройки

Създайте безплатен профил, за да запазвате харесвани продукти и статии.

Вход

Създайте безплатен профил, за да използвате списъка с желания.

Вход